Zo gepiept deze appeltaart! Ik maakte hem van kleine appeltjes uit de tuin.
Nodig;
6 plakjes bladerdeeg
100 gram suiker
roomboter om in te vetten
kaneel
appeltjes (of ander niet te waterig fruit)
Werkwijze
Vet een groot rond bakblik in met een dikke laag roomboter.
Strooi de helft van de suiker op de roomboter.
Snijdt de appels in plakken van circa 3 cm dik doe er wat kaneel op en leg ze in het bakblik.
Strooi de rest van de suiker eroverheen.
Leg de 6 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit met een deegroller.
Leg het deeg bovenop de appels, druk aan en prik in met een vork.
30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Laat iets afkoelen en giet overtollig vocht voorzichtig af.
Leg een groot bord op het bakblik en keer om.
Ik maakte hem ook al een keer van bakpruimen. Bakpruimen zijn soorten die wat minder vocht bevatten. Halve pruimen met de opengesneden kant op het bakblik leggen.
Het resultaat staat hier op Instagram.